Nejde o ideální bydlení, ale o to nejdostupnější

Každý má nějaký plán ohledně bydlení, který se ne vždy povede realizovat. Ovšem v posledních letech je takovýchto zničených plánů v našich zeměpisných šířkách opravdu hodně. Ceny nemovitostí totiž za posledních pár let pěkně nabobtnaly a nezdá se, že by se to mělo v dohledné době zvrátit. Obytných nemovitostí je u nás jako šafránu, což samozřejmě vede k jejich neustálému zdražování. To není dobrá zpráva hlavně pro méně majetné Čechy, kteří si tak dnes mohou nechat na vlastní bydlení chuť.

Hlemýžď

Tedy mohli by, kdyby neexistovaly různé alternativy. Těch sice věru moc není, nicméně pár jich existuje. Ne všechny jsou však natolik kvalitní, aby jejich zmínění stálo za řeč. Tou asi nejlepší možností jsou v současné době mobilní domy nejnovější generace. Mimo velice zajímavé ceny se mohou chlubit i dalšími pozitivními vlastnostmi.

Jurty

Vybaveny jsou dobře

Už na první pohled je jasné, že nejde o žádné obrovské vily na kolečkách, ale o prostorově spíše střídmější bydlení. Ono se není ani čemu divit, jelikož tento druh obydlí se musí stůj, co stůj vlézt na silnici, a přitom nezabírat zbytečně moc místa. Ani budoucí varianty tak nebudou o moc větší. Nemohou být. V případě menších rodin o třech členech to však zase tak moc nevadí. Mobilní domky jsou velmi prakticky zařízeny, takže to v nich opticky vypadá daleko větší, než ve skutečnosti je. Samotná výbava je se model od modelu samozřejmě liší, ale zájemci o ty nejlepší verze získají opravdu kvalitní vnitřní zařízení, a to včetně s nejdůležitějšími elektrospotřebiči.

Mohou fungovat i jinak

Mobilní domky je možné různé upravovat a zvětšovat. To je další z jejich typických a velmi dobře přijímaných znaků. Dříve vyrobené verze, které již nejsou tak úplně vhodné pro celoroční bydlení, se mohou používat různými způsoby. Velmi dobře se dají předělat do podoby víkendových či letních chatek. A jelikož moc nestojí, je o ně poměrně velký zájem.

Doporučené články